Pages

2012/10/17

طريقة عمل الكوارع بالصور,خطوات عمل الكوارع بالصور,كيفية عمل الكوارع,طريقة طبخ الكوارع


طريقة عمل الكوارع بالصور,خطوات عمل الكوارع بالصور,كيفية عمل الكوارع,طريقة طبخ الكوارع


المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد


ا بصلة 
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع



######################


الطريقة
-------


تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح




ثم نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة ونهدي النار وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة





وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا 
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة







نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في 
السابق




بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة




-----------------------
تقلية الثوم


------------
يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح




نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع














الكوارع بالخل و البقدونس  المقادير- عدد 2 كوارع.- 3 لتر ماء.- بصلة – جزرة.- ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح.2 -معلقة كبيرة زيت.2 -معلقة كبيرة خل.- معلقة صغيرة بقدونس. - معلقة صغيرة بصل مفروم .الطريقة- نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما- نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد.- نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة .- كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله.- شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون.** وبالهنا والشفا**العكاوى المسلوقة * ذيل ** بصلة مبشورة ** معلقة كبيرة سمنة ** معلقة دقيق ** ملح وفلفل وحبهان ** عصير طماطم *الطريقة- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملحوبعدين نشطفه- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملحوالفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفاالعكاوى بالصلصة ** ذيل ** بصلة مبشورة ** معلقة كبيرة سمنة ** معلقة دقيق ** ملح وفلفل وحبهان ** عصير طماطم *الطريقة- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملحوبعدين نشطفه- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملحوالفلفل والحبهان لحد ما يستوى- نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفروبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبكوبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصةونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بسونغرفها وبالهنا والشفاطاجن العكاوى المقادير**********عكاوى مسلوقةبصلة مبشورةصلصة طماطمالطريقة**********نضع الذيل المسلوق فى طاجن- ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل- - ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمراللسان المسلوق - لسان.- عصير ليمون.- بصلة مبشورة.- ملح وفلفل.- حبهان.الطريقة- نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس- نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميينالماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد- نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهانعلى نار هادية ويترك لحد مايستوى- نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليموناو باى طريقة مطلوبة .اللسان بالكمونية** المقادير- لسان.- 3 معالق سمنة.- 2 كوب عصير طماطم.- راس ثوم مهروسة.- 2 معلقة كمون.- ملح وفلفل.الطريقة- نسلق اللسان كما شرحناه- نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.- نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.- - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.اللسان بالكركم** المقادير- لسان.- معلقة صغيرة كركم.- بصلة مبشورة.- 3 معالق سمنة.- ملح وفلفل وبهارات.- صلصة.الطريقة- نسلق اللسان(سبق وشرحناه)- نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات- نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.الكرشة بالحمص* كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة.* كوب عصير طماطم .* بصلة متوسطة مفرومة. * نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق .* معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم * مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشةالطريقة **********نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى لونها اتغير و تقلت اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفلو الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلاالطرب ( منديل الخروف ) المقادير- منديل خروف. - كيلو لحم مفروم.- بصلة.- معلقة بقدونس مفروم.- ملح- فلفل –بهارات.1/4 - كوب سمن .الطريقة- يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات .- يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات.- يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة .- نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك .**وبالهنا والشفا**السجق البيتى** المقادير* نص كيلو لحمة مفرومة .* ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب .* نص كوب ماء. * شطة حسب الرغبة.* المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))الطريقة - نضع التوابل كلها على اللحمة .- اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة - اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و اناعمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللىامامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوىحيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق واعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللىبتشوفية عند الجزار اتكون قدامك .- تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجةالمخ البانية المقادير- مخ مسلوق .- ملح _ فلفل .- بيض مضروب.- دقيق _ بقسماط ناعم .-سمنالطريقة- نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح .- نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.المخ بالزيت والليمون ** المقاديرمخ3 معالق كبيرة زيتملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومةملح وفلفلعصير ليمون.الطريقة- نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة)- و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبردنهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصيرالليمون والفلفل الرومى المفرومالمخ بالبشاميل** المقادير- مخ.- ملح وفلفل.- بقسماط ناعم.- 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى.- سمنة للتحمير.الطريقة- يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفلنضرب البيض فى طبق بالشوكة- ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروموانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيضمضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية- نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما.- بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة- وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة- تشيلية على ورق ماص للدهونمخ بالعجة ** المقادير- مخ.- بصلة مفرومة.- معلقة كبيرة بقدونس مفروم.- ملح وفلفل.- سمنة للتحمير.الطريقة- يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا).- نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة- نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنةالفته باللحم * المقادير :لحمة بعظمأرزخبز لبنانيطماطم طازجة معصورة خل ثوم( بهارات لسلق اللحمة : بصلة + ورق غار + ملح وفلفل اسود + هيل )طريقة التحضير :-طريقة سلق اللحمة : نضع قليل من الزيت بقدر وثم نضع اللحمة بعد غسلها ، ونقلبها قليلا حتى تتغير لونها وثم نضيف الماء ونتركهم على النار حتى الغليان ، ثم نعمل على ازالة الريم وثم نضيف البصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين غار و ملح وقلفل اسود واغطيها واتركها على النار لحين الاستواء .- طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق .- طريقة عمل الارز الابيض : نضع بقدر قليل من الزيت وثم نضيف الارز (بعد غسله ونقعه لمدة 30 دقيقة ) ونضيف الملح ونقلبهم مع بعض وثم نضيف الماء ويكون كميته فوق الماء ونتركهم على نار متوسطة حتى الغليان وثم نهدي النار حتى الاستواء .- طريقة تركيب طبق الفتة 1- قطعي الخبز قطع متوسطة فى الطبق او الصينية ثم شربيه بالشوربة سلق اللحمة لحد ما كلة يشرب شوربة . 2- ضعي الارز على الخبز و افرديه كويس و اضعي كبشة شوربة . 3- ثم اضعي صلصة الطماطم على وجه الارز . 4- ثم رصي قطع اللحم المسلوقة على و جه طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس . العصبان(الممبار - امعاء الخروف )المقاديرلحم مقطع قطع صغيرة -كبدة مقطعة- رئة - قلب- كلية من الخروف او الابلكذلك - فوارغ ضان او فوارغ بقرى اى مصارين *الامعاء* وكرشة المعدة منظفة جيدا باماء والخل والملح وتكحت بالسكين لازالة المادة المخاطية من الامعاء والكرشحزمة-بصل الاخضر مقطعة قطعة صغيرة - 2حزم بقدونس- نصف حزم شبت اوشبنت او سبنت -ربع حزم كرافس - - اوراق نعناع اخضر-اوراق ريحانربع حزمة كسبره خضراءكوب من الارز -و2 ملعقه صلصة الطماطم -5 ملاعق كبير زيت - نصف ملعقة ملح كبيرة ممسوحة - ملعقة كبيرة فلفل احمر بودرة بهارات مشكلة من كل نوع ربع ملعقة صغيرة .فلفل اسودكسبرهكركمنعناع يابسالطريقةتغسل كل الخضار وتقطع قطع صغيرة ويغسل الارز واللحمة المقطعة والكبدة وتخلط فى اناء كبير  وتضاف البهارات و2 ملاعق صلصة الطماطم و الزيت,وباقي البهارات وطبعا يجب ان تصفى كلها من الماء ثم تغسل الفوارغ جيدا وتنقع فى الملح والخل ثم تحشى بالخليط وتوضع فى طنجرة بها ماء مغلى بة زيت وطماطم وفلفل وكركم وملح تقريبا نصف ملعقة كبيرة طماطم وملعقة صغيرة لباقي المقاديرتوضع الامعاء والكرش بعد الحشي والخياطة بالابر والخيط او غلقه بعود الاسنان ثم نعمل ثقوب وتوضع في المرق الذي يغلي وتترك لمدة ساعة حتي تنضج الطنجرة مغلقه حتى تستوى الامعاء الدقيقة طبخته علي البخارونقطعها قطع بطول الاصبع وتقدم ساخنة . الكبدة في الفرنالمقاديركبدبصلطماطم اخضرفلفل اخضرملحفلفل اسودالطريقةنغسل الكبد تم نعمل به شرحات بالسكين ونتبله بملح وفلفل ونقطع الخضرة الي دوائر نضع في الطاجين ورق الالمنيوم ونضع الكبد ثم الخضارنلفه بالسلفر ( ورق الفويل ) ونضعه في الفرن مع التقليب صينيه القلاياالمكوناتلحم خروف به دهن اي قطع *شحم*كبد خروفكليهقليل من القلبتقطع مكعبات وسط تكون كميه اللحم اكثر ثم الكبدتوضع في طنجره علي الناروتترك حتي تنشف من الماءثم نضع عليها ملعقه سمنقليل من الحرارتعلي طرف الملعقه فلفل احمر وطماطم علبهملحقليل من الفلفل الاسودوتحرك وتقدم هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 832x638. فخد الضاني في الفرن علي طريقة المشوي بالفحم مع أرز بالخلطه  المقادير:فخده ضاني صغيره 3ونصف كجم الي4ونصف كجم- كيلو فلفل رومي أحمر - 4علب زبادي أو روب - 8ملعقه صغيره خل تفاح نصف كيلو بصل 2كيلوأرز مصري 2كوب زيت 2ملعقه كبيره ملح 2ملعقه كبيره عسل أبيض 2ملعقه كبيره بهارات ملعقه صغيره كاري نصف كيلو بندق2قطعه فحم فواكه للطعم 5كوب ماء للارز فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين ملعقه صغيره فلفل أسمر . الطريقة:يفتح الفخد من جميع الانحاء ويخلا من العظم عند الجزار ليصبح خالي العظم يتبل الفخده بمزيج الزبادي واملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر ينقع مدة يوم في الثلاجه وتطلع تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه أوحتي تمام التحمير ُيصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخرالفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز الناضج ويرش الفلفل القطعويقدمالممبار علي الطريقه المصريهدلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخلالحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعباتانما فى الممبار البقرىخليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضرارز مصرى غير منقوعطماطم مقطعه مكعبات صغيرهزيتشطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسبانا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف طبعا ده جزء من الممبارنضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربعنطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى علشان التحمير نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجواانب حتى يكتسب اللون الذهبىونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائدوده شكله النهائى وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل ريش مشويه بالفرن مع البصل  المقادير ريش خروف4 بصلاتراس تومعصير ليمون4 حبات بندورةخلصويا صوصفلفل أسود و بهار و جرام مسالا و فلفل أحمر و بابريكا و قرفة و كمون و كزبرة ناشفة و جوزة الطيبالطريقة تتبل الريش ببملح و فلفل أسود و بهار و جرام مسالا و فلفل أحمر و بابريكا و قرفة و كمون و صويا صوص و كزبرة ناشفة و جوزة الطيب و خل و شوية ليمون و توم و بصل و تنقع لمدة ليلة كاملةفي اليوم التالي نضعهم في صينية فرن مع التتبيلة مع إضافة بصل جوانح و بندورة ترانشات و فلفل أسود و ملح و يبقى القدر مغطر بالقصدير حتى ينضج و ينشف ماؤهتحمر الريش من أعلى و تقدم في الحال.الفتة المصرية المقادير2كوب أرز مطبوخ2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيفخلاصة سلق اللحم أو الدجاج (مرقه -شوربة )2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)4\1 كوب خلملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثومملحالطريقةيقطع الخبز ويحمص إما في الفرن أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون وهذه صورة الخبز قبل التحميص صورته بعد التقطيع وهذه صورته بعد التحميص نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل من الشوربه الساخنة ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربةثم نضع فوقه الأرز - وكمية الأرز تحدد حسب الرغبة إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله تحضير صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتةنحمر الثوم المفروم في ملعقة كبيرة من السمنالى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا حتى لا يصبح مرثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة ثم نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطحكما يمكن اضافة بعض هذة الصلصة على كمية الشوربة التى نسقى بها الفتةوهذا حسب الرغبة قد يوضع بعض اللحم حول الفتة ويقدم الباقي في طبق مستقل أو توضع كل الكمية في طبق مستقلويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور اتمني يعجبكم الملف وتستفيدوا من الوصفاتوعيد سعيد عليكم جميعامودتي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق